A hagyományos nem mindig unalmas, és nem kell mindenáron újjá alakítani egy receptet csak mert már a nagymamánk is így készítette. Ezt a tortát már gyerekként is imádtam, a finom...
Szülinapra készült ez a torta, ami teljes mértékben az ünnepeltre lett hangolva. Csokit, gyümölcsöt na és a profiterolt kellett összehangolni, így született meg ez a ribizlis főzött krémes finomság. Időigényes,...
Ha egyszer megküzdünk az égetett tésztával és odafigyelünk a részletekre, akkor a profiterol egy olyan édesség lesz, amit újra meg újra elkészítünk. Könnyed tészta vaníliakrémmel töltve és csokimártással meglocsolva… még...
A rákóczi túrós az egyik kedvenc sütim, mindegy milyen formát ölt, szerintem tökéletes! Túrós, lekváros és habos… más nem is kell. Hagyományosan egy vékony tésztán pihenne a töltelék, de ebben...
Gyors és egyszerű. Ennek tudatában készítettük el a hétvégén, mert a jövés menés mellett nem volt idő a sütéssel bíbelődni. Friss gyümölccsel még jobb, akár szilvával is elkészíthetjük az eredmény...
Pár éve találtunk rá a hagyományos rugelach receptre egy újságban, és azóta rendszeresen elkészül nálunk kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ezért elhoztam nektek a mi kedvenc verziónkat, ami különleges, nagyon finom és egyszerű....
Még a farsangi időszakban készítettem ezeket a new orleans-i „párnácskákat” és nem bántam meg a választásomat. A tészta ugyan nem sokban tér el a hagyományos szalagos testvérétől, de a szaggatásnak...