Régi, jól bevált zabkeksz recept. Dobozban sokáig eláll – már ha esélyt kap rá -, így előre is megsüthetjük, mert nem fog kiszáradni. Nálunk gyakran készül, a maga egyszerűségével nem...
Egyszerű pite, ami frissen a sütőből kivéve a legfinomabb! Nem kell félni, hogy elszakad e a pitetésztánk, miközben a formába tesszük vagy, hogy átsül e az alja! Egyszerűen csak ki...
Ez a recept eléggé rendhagyó, mert valójában pontos mennyiségeket nem tudok leírni. Egészen egyszerűen azért, mert a sós karamellás sütinyalókám (az angol megfelelő szerintem sokkal jobb “cake pop”) maradékokból keletkezett…...
Tavasszal többek között megérkezik a medvehagyma is, amit nagyon sok módon felhasználhatunk sütés-főzés során. Nálunk a pogácsa a legnépszerűbb ebben az időszakban, ezt minden éveben el kell készítenem legalább kétszer....
Szülinapra készült ez a torta, így fontos volt, hogy az ünnepelt ízlésének megfeleljen. Ne legyen túl édes, túl habos, túl csokis… Jó hír azért, hogy a gyümölcs minden formában és...
Tökéletes állagú karamell öntet, amit melegen és hidegen is felhasználhatunk. Almás pite, sajttorta vagy egy sima piskóta is új életre kel, ha ezzel az öntettel kínáljuk. Glükóz szirupot nem egyszerű...
Ezek a csábító mini piték melegen tálalva a legfinomabbak, de igazság szerint 5 másodperc a mikróban másnap is csodát tesz velük. 🙂 Az elkészítésük kicsit időigényes, ennek ellenére ez is...
A sütőtök tökéletesen beleillik az édes süteményekbe, így csempészhetünk egy kis egészség faktort is egy-egy édességbe… 🙂 Ebben az esetben egy alul roppanós réteg húzódik, amire jön a krémes sajtkrém/mascarpone...
Ez tényleg egy nagyon krémes pite, amit nem lehet nem szeretni! A pekándiót már egy ideje meg szerettem volna kóstolni, de valahogy sehol sem találtam. Eddig!! Elég lett volna besétálnom...
Ez a pogácsa tökéletes kísérője egy borozós estének, a túró és a vaj együttese teszi igazán ütőssé. Másnap is finom és puha, sőt dobozban eláll napokig csak győzzük elrejteni! Hagyományos,...