Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Tésztához
1 db tojás
1 db Ráma 25 dkg
1 db sütőpor
1 kis dobozos tejföl
10 dkg cukor
40 dkg liszt
Töltelékhez
1 kg alma
fahéj ízlés szerint
cukor ízlés szerint
kb 2 marék búzadara az alma alá kerül

Almás pite

  • 25 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tésztához

  • Töltelékhez

Ez egy klasszikus, hagyományos almás pite, olyan, amilyet a nagymamánál járva biztosan sokan kóstoltatok már. Két tésztaréteg között a finom, édes alma és más semmi. Ebben a receptben a tészta omlós és puha, nem lesz kemény vagy olyan vastag, hogy a töltelék már-már eltörpülne mellette.
Nálunk most a nagy családnak készült a hétvégére, de sajnos a másfél adag már a vasárnapi ebéd után el is fogyott. L
Még egy nagy előny… 15 perc alatt össze lehet állítani és mehet is a sütőbe!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A vajat elmorzsoljuk a liszttel.

2
Elvégezve

Hozzáadjuk a sütőport és a cukrot.

3
Elvégezve

A tejfölt és a tojást is beleöntjük és összegyúrjuk a tésztát.

4
Elvégezve

Lisztezett felületen átgyúrjuk , összegömbölyítjük és éles késsel kettévágjuk.

5
Elvégezve

A tepsi méretéhez igazítva lapot nyújtunk (nem kell, hogy pereme legyen), majd villával alaposan megszurkáljuk és megszórjuk kb két marék grízzel (búzadarával).

6
Elvégezve

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

7
Elvégezve

Ízlés szerint cukrozzuk és fahéjjal ízesítjük.

8
Elvégezve

Enyhén kinyomkodva az almát a megszurkált lapra halmozzuk és elegyengetjük.

9
Elvégezve

A második lapot az elsőhöz hasonlóan kinyújtjuk és ráfektetjük az almára (a második lapot felvághatjuk egyenlő csíkokra és rácsozhatjuk is a piténket).

10
Elvégezve

Végül felvert tojással megkenjük és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Előző
Marcipán szelet
Következő
Tiramisu – kakaós krémes
Előző
Marcipán szelet
Következő
Tiramisu – kakaós krémes