Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

1 db tojás
1 pohár porcukor 2 dl
1 pohár tejföl 2 dl
1 pohár finomliszt 2 dl
fél csomag sütőpor
1 csipet
2 nagyobb alma
3 ek. barna cukor kristálycukor is megfelel
1 kk. fahéj

Almás pite kezdőknek (is)

  • Könnyű

Hozzávalók

Könnyű kevert tészta almával kirakva, ami frissen és melegen ellenállhatatlan. Bárki nekiállhat, szép és finom lesz a végeredmény, és még különösebb sütési tudomány sem kell hozzá!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tojást a porcukorral robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

2
Elvégezve

A lisztet a sütőporral és a sóval összekeverjük és az egészet beleforgatjuk a tojásos masszába.

3
Elvégezve

A pitesütőt (kb 28 cm) kivajazzuk.
A sütőt előmelegítjük 165 fokra.

4
Elvégezve

A tésztát beleöntjük a formába.
A meghámozott almát cikkekre vágjuk, majd szépen kirakosgatjuk vele a tészta tetejét. A barna cukrot elkeverjük a fahéjjal, és megszórjuk vele egyenletesen a sütit.

5
Elvégezve

A sütőbe tesszük, és kb 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük!

6
Elvégezve
Előző
Medvehagymás kalács
Következő
Zserbó
Előző
Medvehagymás kalács
Következő
Zserbó