115 g vaj | |
100 g barna cukor | |
100 g kristálycukor | |
1 db tojás | |
1 csomag vaníliás cukor | |
180 g finomliszt | |
8 g kukoricakeményítő | |
2 g szódabikarbóna | |
1 csipet só | |
150 g étcsokoládé | |
90 g fehér csokoládé | |
Nagyon csokis és ropogós. Ez az amerikai csokis keksz lényege és ezzel a recepttel tökéletes végeredményt kapunk. Miután kiadagoltuk a kekszeket, nyersen le is lehet fagyasztani, így ha hirtelen egy kis édességre vágyunk, bármikor elővehetjük és megsüthetjük frissen.
Variálhatjuk a csokit, és mellé tehetünk a tésztába még diót vagy mogyorót is.
Dobozban sokáig eláll, elkészíthetjük előre is.
1
Elvégezve
|
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. |
2
Elvégezve
|
Ha táblás csokit használunk, akkor szeleteljük fel apróra, majd tegyük félre. |
3
Elvégezve
|
A szobahőmérsékletű, puha vajat keverjük ki a kétféle cukorral és a vaníliás cukorral. |
4
Elvégezve
|
Adjuk hozzá a tojást és ezzel is keverjük el. |
5
Elvégezve
|
Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, a keményítőt, sót és a szódabikarbónát. |
6
Elvégezve
|
Adjuk a lisztes keveréket a vajas krémhez és fakanállal keverjük el, majd szórjuk bele a csokit is. |
7
Elvégezve
|
Egy evőkanál segítségével halmozzunk diónyi gombócokat a sütőpapírra, hagyjunk közöttük kb 7 cm helyet, mert a sütés során szét fognak terülni. |
8
Elvégezve
|
Tegyük a hűtőbe legalább egy órára a megkészített kekszeket. |
9
Elvégezve
|
160 fokra előmelegített sütőben süssük kb 15-20 percig, amíg a szélük enyhén barnulni nem kezd. Hagyjuk kihűlni a tepsin, mert amíg melegek a kekszek puhák lesznek és könnyebben törnek. |