Tészta |
|
50 dkg finomliszt | |
18 dkg vaj | |
15 dkg cukor | |
1 tojás | |
1 tojássárgája | |
1 csipet só | |
2 ek. tejföl | |
Töltelék |
|
1 nagy doboz barackkonzerv | |
3 tojássárgája | |
3 ek. cukor | |
3 ek. tejföl | |
6 dkg zsemlemorzsa |
Gyors és egyszerű. Ennek tudatában készítettük el a hétvégén, mert a jövés menés mellett nem volt idő a sütéssel bíbelődni.
Friss gyümölccsel még jobb, akár szilvával is elkészíthetjük az eredmény egy kellemesen gyümölcsös lepény lesz.
A tészta mennyisége két pitére is elég, ha 25*35 cm-es tepsit használunk, így én kettévettem és az egyiket tésztát lefagyasztottam. Gyorsan kiolvad és bármivel megtölthetjük utána is.
Próbáljátok ki ha valami könnyedre vágytok ebben a tavaszi napsütésben! 🙂
1
Elvégezve
|
A tészta elkészítéseA liszttel elmorzsoljuk a vajat. |
2
Elvégezve
|
Elkeverjük benne a cukrot és a csipet sót. |
3
Elvégezve
|
Végül a tojással, tojássárgájával és a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk. |
4
Elvégezve
|
Egy kb. 25*35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral (elég csak az alját). |
5
Elvégezve
|
A tésztát kettévesszük, az egyiket fóliába csomagolva a fagyasztóba tesszük. |
6
Elvégezve
|
A másik tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, majd beletesszük (nem kell, hogy pereme legyen). |
7
Elvégezve
|
Töltelék elkészítéseA barackot vagy szilvát cikkekre vágjuk, majd kirakjuk vele a tésztát. |
8
Elvégezve
|
A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre. |
9
Elvégezve
|
Amíg a tészta és a barack a sütőben van, összekeverjük a tölteléket. |
10
Elvégezve
|
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd elkeverjük benne a morzsát és a tejfölt. |
11
Elvégezve
|
A fehérjét kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a sárgájához. |
12
Elvégezve
|
A 10 perc leteltével kivesszük a tepsit és eloszlatjuk a barackokon a masszát. |