A tésztához |
|
200 g finomliszt | |
1 kávés kanál sütőpor | |
60 g porcukor | |
1 csipet só | |
120 g vaj | |
1 csomag vaníliás cukor | |
1 db tojás | |
A túrókrémhez |
|
500 g túró | |
250 ml tej | |
1 csomag vaníliás pudingpor | |
100 g cukor | |
400 g sárgabarack | |
A tejszínes réteghez |
|
200 ml habtejszín | |
2 db tojás | |
70 g porcukor | |
1 ek kukoricakeményítő |
Egy újságban találtam rá erre a receptre és mivel barackos is és túrós is, ki kellett próbálnom. Nagyon finom pite, krémes, édes a túrótól és a tejszíntől, a barack pedig savanykás, így lesz tökéletes ez a kombináció.
Szépen szeletelhető és mutatós, mindenképpen sütésre termett! 🙂
1
Elvégezve
|
A lisztet, a porcukrot, a csipet sót és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott vajat, és az egészet összemorzsoljuk. |
2
Elvégezve
|
Hozzáadjuk a tojást és a vaníliás cukrot, majd összegyúrjuk a tésztát. |
3
Elvégezve
|
Kivajazunk, kilisztezünk egy 32 cm-es piteformát. |
4
Elvégezve
|
A hűtőből kivett tésztát lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Nagyobb legyen, mint a formánk, a szélei lógjanak túl a forma peremén. |
5
Elvégezve
|
Amint a tésztát a formába helyeztük, elkészítjük a tölteléket. |
6
Elvégezve
|
A barackot mossuk meg, magozzuk ki, majd félbevágott oldalukkal lefelé helyezzük a túrókrémre. |
7
Elvégezve
|
A tejszínt keverjük el a tojásokkal, a porcukorral, valamint a keményítővel, végül öntsük ezt is a barackos túrós rétegre. |
8
Elvégezve
|
Kb 160-170 fokra melegített sütőbe tesszük a pitét és 50 percig sütjük. A sütési idő eltérő lehet, így figyeljük a sütit és ha már nem folyós a belseje csak enyhén remegős, akkor kivehetjük. A keményítő és a pudingpor hatására, amíg hűl a pite szépen meg is dermed. A formában hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük. |