2.5 dl natúr joghurt | |
20 dkg finomliszt | |
10 dkg búzadara | |
1 csapott teáskanál sütőpor | |
20 dkg cukor | |
2 tojás | |
4 db citrom | |
20 dkg cukor | |
Ugyan a sütőt be kell kapcsolnunk hozzá, mégis ez egy igazi nyári recept. Gyorsan kikeverjük, robotgéppel sem kell bajlódni és már süthetjük is! Citrom kerül a tésztába és a szirupba is, így a végeredmény egy könnyed, citromos édesség.
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű tepsit. |
2
Elvégezve
|
A lisztet, búzadarát, sütőport, cukrot és egy csipet sót összekeverjük és félretesszük. |
3
Elvégezve
|
A joghurtot kikeverjük a tojásokkal és egy fél citrom levével. |
4
Elvégezve
|
A tojásos masszát apránként a lisztes keverékhez öntjük és fakanállal összekeverjük. |
5
Elvégezve
|
Miután a tészta az előkészített tepsibe került, mehet is a sütőbe kb. 40 percre. |
6
Elvégezve
|
Amíg a tészta sül, elkészítjük a szirupot. Kb 2.5-3 dl vízhez adjuk hozzá a megmaradt fél és a maradék három citrom levét és a 20 dkg cukrot. |
7
Elvégezve
|
Összekeverjük és a tűzre téve felforraljuk, pár percig így kevergetjük. |
8
Elvégezve
|
A sütit még melegen megszurkáljuk egy villával és a szirup felét rákanalazzuk, majd letakarjuk egy fóliával, kb. 10 percre. Ettől a tészta átveszi a szirupot és nem szárad ki. |