2 csésze cukkini | |
2 db tojás | |
fél csésze étolaj | |
1 csésze cukor | |
2 ek méz | |
1 tk vaníliás cukor | |
2 csésze finomliszt | |
fél tk sütőpor | |
fél tk szódabikarbóna | |
1.5 tk fahéj | |
fél tk szerecsendió | |
egy csipet só | |
40 g étcsokoládé |
Azt már jól tudjuk, hogy a répa tökéletes sütiben is, ebből kiindulva tettem egy kísérletet a cukkinivel. A végeredmény egy finom, puha tészta lett, amiben semmi látszata a reszelt cukkininek, egyszerűen csak “szaftosabb” lesz a muffinunk.
Egyedül a pucolással és reszeléssel kell megbirkóznunk, onnantól kezdve csak össze kell keverni az egészet.
Csészével adtam meg a mennyiségeket: 1 csésze 250 ml
Ebből a mennyiségből 12 db hagyományos muffin lesz, de bátran duplázzátok a mennyiséget!
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. |
2
Elvégezve
|
A cukkinit megpucoljuk, majd nagy lyukú reszelően lereszeljük, és két csészényi mennyiséget egy magas falú keverőtálba teszünk. |
3
Elvégezve
|
A reszelt cukkinihez hozzáadjuk a tojásokat, olajat, mézet, cukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet alaposan elkeverjük egy fakanállal. |
4
Elvégezve
|
A lisztet kimérjük egy tálban és elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a fűszerekkel. |
5
Elvégezve
|
A száraz hozzávalókat hozzáadjuk a tojásos keverékhez és az egészet elkeverjük. |
6
Elvégezve
|
A kapszlikat kb háromnegyedig megtöltjük a tésztával, majd 20-25 perc alatt készre sütjük. |
7
Elvégezve
|
|