Szárához |
|
14 dkg darált dió | |
15 dkg porcukor | |
1 db tojásfehérje | |
Gombafejekhez |
|
1 kávéskanál kakaópor | |
1 db tojásfehérje | |
14 dkg darált dió | |
15 dkg porcukor | |
2 ek étolaj | |
20 dkg étcsokoládé |
Ha szeretitek a marcipánt, akkor ezt az édességet se hagyjátok ki! Mandula helyett a dióé a főszerep, ettől és a mutatós formájától igazán karácsonyi ez a süti. Gyerekekkel is könnyű elkészíteni és megformázni ezeket a finom gombácskákat.
1
Elvégezve
|
A szár elkészítéseA hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Kb cseresznye méretű (lehet picit nagyobb) gömböket formázunk, majd hosszúkásra alakítjuk őket, úgy, hogy a felső végük kicsit hegyes legyen (erre fog rákerülni a gomba feje). |
2
Elvégezve
|
A gombafejek elkészítéseElőször ugyanúgy járunk el, mint a fenti hozzávalókkal: összegyúrjuk az alapanyagokat, kivéve az étcsokit és az étolajat, majd gömböket formázunk belőlük. Egy tálcára rakosgatjuk őket, majd egy ceruza segítségével kis mélyedéseket nyomunk a közepükbe. Egy napra száraz, meleg helyre tesszük a tálcákat, hogy a süti szikkadjon. Végül a szárak hegyes végét tojásfehérjébe mártjuk, és ráhelyezzük a gombafejeket. |
3
Elvégezve
|
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk az étolajjal. A gombácskák fejét belemártjuk, de vigyázzunk, nehogy leessenek. Hasznos lehet egy ecsettel felvinni rájuk a csokit, így garantáltan a helyükön maradnak a gombafejek. |