Tészta |
|
500 g finomliszt | |
100 g darált dió | |
250 g porcukor | |
4 tojás | |
1 csapott ek szódabikarbóna | |
3 ek méz | |
Krém |
|
2 nagy pohár tejföl | |
200 g porcukor | |
200 g darált dió | |
1 csomag vaníliás cukor | |
3 dl habtejszín | |
1 csomag habfixáló |
Ez egy igazi ünnepi süti, ami megéri a fáradozásunkat. A lapokat egy éjszakát pihentetni kell, de ennyi áldozatot igazán megér. A tészta azonnal puha, így amint elkészül már kóstolhatjuk is. Próbáljátok ki a hétvégén és már fel is kerülhet az ünnepi menüsorra.
1
Elvégezve
|
A tésztaA tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Lágyabb, kissé ragadós tésztát kapunk. |
2
Elvégezve
|
Fóliába tekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük. |
3
Elvégezve
|
Másnap négy felé vágjuk a tésztát, és lisztezett sütőpapíron egyenként lapokat nyújtunk. A sütőpapír alatt megnedvesíthetjük a pultot, így a nyújtás közben nem fog elcsúszkálni a lapunk. |
4
Elvégezve
|
|
5
Elvégezve
|
|
6
Elvégezve
|
Gáztepsi alján világos barnára sütjük őket. Kb 10 perc, 180 fokon, majd kihűtjük és elkészítjük a képet. |
7
Elvégezve
|
A krémA tejszínből kemény habot verünk a habfixáló hozzáadásával. |
8
Elvégezve
|
A diót, porcukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük. |
9
Elvégezve
|
Végül a tejszínt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös krémbe. |
10
Elvégezve
|
ÖsszeállításAz egészet három felé osztjuk és megkenjük, a lapokat, majd a negyedik lapot a tetejére helyezzük. |
11
Elvégezve
|
Ízlés szerint díszíthetjük csokival, nálunk általában így marad. Könnyű és finom! |