Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Tészta
500 g finomliszt
100 g darált dió
250 g porcukor
4 tojás
1 csapott ek szódabikarbóna
3 ek méz
Krém
2 nagy pohár tejföl
200 g porcukor
200 g darált dió
1 csomag vaníliás cukor
3 dl habtejszín magas zsírtartalmú
1 csomag habfixáló

Diós mézes

  • Közepes

Hozzávalók

  • Tészta

  • Krém

Ez egy igazi ünnepi süti, ami megéri a fáradozásunkat. A lapokat egy éjszakát pihentetni kell, de ennyi áldozatot igazán megér. A tészta azonnal puha, így amint elkészül már kóstolhatjuk is. Próbáljátok ki a hétvégén és már fel is kerülhet az ünnepi menüsorra.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta

A tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, majd az egészet alaposan összedolgozzuk. Lágyabb, kissé ragadós tésztát kapunk.

2
Elvégezve

Fóliába tekerve egy éjszakára hűtőbe tesszük.

3
Elvégezve

Másnap négy felé vágjuk a tésztát, és lisztezett sütőpapíron egyenként lapokat nyújtunk. A sütőpapír alatt megnedvesíthetjük a pultot, így a nyújtás közben nem fog elcsúszkálni a lapunk.

4
Elvégezve

Nyújtás közben segíthet, hogy szabályos lapot nyújtsunk, ha egy kis deszkával időnként kiigazítjuk a tésztát.

5
Elvégezve

A felesleges lisztet kis ecsettel leszedjük a lapról és a sütőpapír széléről.

6
Elvégezve

Gáztepsi alján világos barnára sütjük őket. Kb 10 perc, 180 fokon, majd kihűtjük és elkészítjük a képet.

7
Elvégezve

A krém

A tejszínből kemény habot verünk a habfixáló hozzáadásával.

8
Elvégezve

A diót, porcukrot, vaníliás cukrot és a tejfölt elkeverjük.

9
Elvégezve

Végül a tejszínt óvatosan beleforgatjuk a tejfölös krémbe.

10
Elvégezve

Összeállítás

Az egészet három felé osztjuk és megkenjük, a lapokat, majd a negyedik lapot a tetejére helyezzük.

11
Elvégezve

Ízlés szerint díszíthetjük csokival, nálunk általában így marad. Könnyű és finom!

Előző
Mascarponés mini piték
Következő
Diós gombácskák
Előző
Mascarponés mini piték
Következő
Diós gombácskák