A tésztához |
|
185 ml forró víz | |
90 g étcsokoládé | |
90 g vaj | |
2 db tojás | |
150 g kristálycukor | |
7 ml vanília kivonat | |
270 g finomliszt | |
5 g sütőpor | |
6 g szódabikarbóna | |
1 nagy csipet só | |
185 ml kávé | |
A krémhez |
|
1 kg mascarpone | |
100 g kristálycukor | |
1 csomag vaníliás cukor | |
450 g eper | |
125 g porcukor | |
A díszítéshez |
|
70 g étcsokoládé | |
2 kávéskanál étolaj | |
pár szem eper |
Szülinapra készült nagyon krémes, epres és csokis torta. Szerintem ennél jobban nem is kell bemutatni ezt a sütit, csak készítsétek el és meglátjátok!
1
Elvégezve
|
A piskóta elkészítéseA sütőt előmelegítjük 160 fokra. |
2
Elvégezve
|
Egy kis lábasban forrásig hevítjük a vizet, majd ehhez hozzáadjuk a csokoládét és a vajat. Addig keverjük, még a csoki és a vaj teljesen fel nem olvad. Félre tesszük. |
3
Elvégezve
|
A tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy kézi robotgéppel. |
4
Elvégezve
|
Egy tálban elkeverjük a lisztet. sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd összedolgozzuk a tojásos masszával. |
5
Elvégezve
|
A tésztát a megkészített formába öntjük. |
6
Elvégezve
|
Kb 35-40 percig sütjük, de tűpróbával ellenőrizzük a tésztát, mielőtt kivesszük. Ha a közepébe szúrva a hústűre még ragad tészta, akkor még tovább kell sütnünk! |
7
Elvégezve
|
Eperlekvár készítéseAz epret megmossuk és apró darabokra vágjuk. Egy lábasba mérjük a porcukrot, majd hozzáadjuk az epret és az egészet elkezdjük főzni. Közepes lángon sűrűre főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. |
8
Elvégezve
|
A krém elkészítéseA mascarponét kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, legjobb ha elektromos habverőt használunk. Ezután hozzáadjuk a kihűlt eperpürét és ezzel is elkeverjük. |
9
Elvégezve
|
ÖsszeállításA torta tetejét egy éles késsel óvatosan egyenesre igazítjuk, majd háromfelé vágjuk a tésztát. |
10
Elvégezve
|
A krémből félreteszünk egy keveset, ezzel fogjuk körbekenni és kidíszíteni. A maradékot kétfelé osztjuk. |
11
Elvégezve
|
A középső lap kerül alulra, ezt megkenjük az előkészített krémmel. Erre jöhet a tortalap teteje és a másik adag krém, végül pedig a torta alja kerülhet legfelülre. Általában ez a legszebb lap, könnyebb lesz egyenesre kennünk a krémmel. |
12
Elvégezve
|
A félre tett krém egy részével körbekenjük a tortát és addig simítgatjuk, amíg szép egyenletesnek nem találjuk az egészet. Egy kis mennyiség még mindig kell majd, hogy a tetejét díszítsük. |
13
Elvégezve
|
DíszítésA csokoládét mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk. Mikrózás esetén először csak rövidebb időre tegyük be, majd keverjük át és indítsuk újra. Könnyen megég ha hosszabb időre betesszük. |
14
Elvégezve
|
Öntsük a csokit egy habzsákba vagy esetleg egy kisebb zacskóba. |
15
Elvégezve
|
A megmaradt krémet töltsük habzsákba és díszítsük vele a torta tetejét. |
16
Elvégezve
|
Tálalásig, de legalább 1 órát tegyük hűtőbe. Legjobb ha előző nap elkészítjük. |