A kekszes alaphoz |
|
15 dkg zabkeksz | |
10 dkg vaj | |
1 csapott ek porcukor | |
A krémhez |
|
25 dkg mascarpone | |
20 dkg fehér csokoládé | |
8 dkg porcukor | |
2 dl habtejszín | |
1 tk vanília kivonat | |
1 csomag vaníliás cukor | |
1 csomag instant zselatin | |
Tetejére |
|
15 dkg áfonya | |
15 dkg málna | |
1 csomag tortazselé | |
ízlés szerint kristálycukor |
Ez egy sütés nélküli torta, ami ha őszinték akarunk lenni, nem csak nyáron lehet nagyon hasznos recept, hanem igazából bármikor. Gyorsan meg van, és mutatósabb lesz a végeredmény, mint a gyors, összecsapós sütik többsége (keksztekercs, ilyen olyan kókusz golyó).
A fehér csoki nagy kedvencem és ebben a krémben érezzük is az ízét! Variálhatjuk bármilyen gyümölccsel, szerintem kesernyés ribizlivel is szuper lehet!
1
Elvégezve
|
Az alap elkészítéseA vajat megolvasztjuk. A kekszet aprítóban ledaráljuk vagy alaposan összetördeljük. |
2
Elvégezve
|
A kekszet elkeverjük a porcukorral, majd a vajat hozzáadva eldolgozzuk az egészet és egy 22 cm-es torta forma aljára nyomkodjuk. |
3
Elvégezve
|
A krém elkészítéseA fehér csokoládét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. A mikrós verzió esetén vigyázzunk, mert a fehér csoki nagyon könnyen megég! Rövidebb időre tegyük be és mindig keverjük át, mielőtt újra melegítenénk. |
4
Elvégezve
|
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliával és a vaníliás cukorral. |
5
Elvégezve
|
A mascarponés krémhez először a fehér csokit forgatjuk hozzá, majd a felvert tejszínt. |
6
Elvégezve
|
A dermedt krém tetejét tetszés szerint kirakjuk a gyümölccsel. |