Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
4 tojás
18 dkg porcukor
14 dkg finomliszt
30-40 dkg eper
10 dkg vaj
1 tasak Dr. Oetker expressz tortazselé; piros

Gyümölcstorta

  • 8 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

A hagyományos nem mindig unalmas, és nem kell mindenáron újjá alakítani egy receptet csak mert már a nagymamánk is így készítette. Ezt a tortát már gyerekként is imádtam, a finom vajas tészta volt a kedvenc részem, gyümölcs ide vagy oda. Az utóbbit variálhatjuk, olyat teszünk rá, amilyet csak szeretnénk.

A plussz pont, hogy egyszerű elkészíteni és gyorsan megvan.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Habbá verjük a fehérjét és a cukrot (elkezdjük felverni és, amikor már habosodik, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot).

2
Elvégezve

Közepes fokozaton keverve, a kemény habhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat.

3
Elvégezve

Beleszitáljuk a lisztet és fakanállal elvegyítjük.

4
Elvégezve

Végül az olvasztott, de nem forró vajat is a piskótához keverjük.

5
Elvégezve

Kivajazunk egy kb 30 cm-es gyümölcstorta sütőformát, majd beleöntjük a masszát.

6
Elvégezve

180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 25 percet. Tűpróbával ellenörizzük.

7
Elvégezve

Langyosra hűtjük, majd óvatosan kifordítjuk a formából.

8
Elvégezve

Miután teljesen kihült megkenjük eperlekvárral, de bámilyet használhatunk, attól függően is, hogy milyen gyümölccsel díszítjük.

9
Elvégezve

Az epret megmossuk és félbevágjuk.

10
Elvégezve

Végül kívülről befelé haladva kirakjuk vele a piskótát.

11
Elvégezve

A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és rácsurgatjuk a gyümölcsre.

12
Elvégezve

Hűtőbe tesszük min. 30 percre.

Előző
Ribizlis profiterol torta
Következő
Joghurtos-epres szelet
Előző
Ribizlis profiterol torta
Következő
Joghurtos-epres szelet