4 tojás | |
18 dkg porcukor | |
14 dkg finomliszt | |
30-40 dkg eper | |
10 dkg vaj | |
1 tasak Dr. Oetker expressz tortazselé; piros |
A hagyományos nem mindig unalmas, és nem kell mindenáron újjá alakítani egy receptet csak mert már a nagymamánk is így készítette. Ezt a tortát már gyerekként is imádtam, a finom vajas tészta volt a kedvenc részem, gyümölcs ide vagy oda. Az utóbbit variálhatjuk, olyat teszünk rá, amilyet csak szeretnénk.
A plussz pont, hogy egyszerű elkészíteni és gyorsan megvan.
1
Elvégezve
|
Habbá verjük a fehérjét és a cukrot (elkezdjük felverni és, amikor már habosodik, fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot). |
2
Elvégezve
|
Közepes fokozaton keverve, a kemény habhoz egyenként hozzáadjuk a tojássárgájákat. |
3
Elvégezve
|
Beleszitáljuk a lisztet és fakanállal elvegyítjük. |
4
Elvégezve
|
Végül az olvasztott, de nem forró vajat is a piskótához keverjük. |
5
Elvégezve
|
Kivajazunk egy kb 30 cm-es gyümölcstorta sütőformát, majd beleöntjük a masszát. |
6
Elvégezve
|
180 fokra előmelegített sütőben sütjük, kb. 25 percet. Tűpróbával ellenörizzük. |
7
Elvégezve
|
Langyosra hűtjük, majd óvatosan kifordítjuk a formából. |
8
Elvégezve
|
Miután teljesen kihült megkenjük eperlekvárral, de bámilyet használhatunk, attól függően is, hogy milyen gyümölccsel díszítjük. |
9
Elvégezve
|
Az epret megmossuk és félbevágjuk. |
10
Elvégezve
|
Végül kívülről befelé haladva kirakjuk vele a piskótát. |
11
Elvégezve
|
A tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészítjük és rácsurgatjuk a gyümölcsre. |
12
Elvégezve
|
Hűtőbe tesszük min. 30 percre. |