Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Brownie-hoz
200 g étcsokoládé
220 g cukor kristálycukor
220 g barna cukor
260 g vaj
4 tojás
1 vaníliarúd kikapart magjai használhatunk vaníliaörleményt is
130 g finomliszt
1 csipet
80 g kakaópor
Habcsókréteghez
100 g tojásfehérje
200 g cukor kristálycukor
Krémhez
500 g mascarpone
150 ml tejszín 30%-os
100 g porcukor
100 g málna
Díszítéshez
kb 1 marék málna
porcukor a szóráshoz

Habcsókos brownie torta

  • 10 adag
  • Közepes

Hozzávalók

  • Brownie-hoz

  • Habcsókréteghez

  • Krémhez

  • Díszítéshez

Ez a recept a Nagy Sütiskönyvből származik, amit mostanában kaptam. Jöttek a januári szüli- és névnapok, így nem is kellett egyéb indokot találni, hogy megsüssük ezt  a tortát (indok azért mindig akad). Egy szóval jellemezve ez a süti brutális! Brutálisan finom, brutálisan gyönyörű és brutálisan laktató már egy vékonyka szelet is, szóval ne zavarjon össze senkit a 22-24 cm-es tortaforma, mert elegendő mennyiség lesz kb 10-12 embernek.

Szerintem elég mutatós lehet egy réteggel elkészítve, és így talán nem is üt ki azonnal. Én mindenképpen ki fogom próbálni legközelebb…egy réteg brownie, egy tojáshab és rá a málnás mascarpone. Kell ennél több? Nos, ha igen, akkor csináljátok az eredeti, itt leírt módon.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Brownie elkészítése

Vízgőz fölött felolvasztjuk a csokit a vajjal és a kétféle cukorral.

2
Elvégezve

Amint elkészült, elkeverjük a tojásokkal, a vaníliával, liszttel, sóval és a kakaóporral.

3
Elvégezve

A tésztát egyenlően elosztva két egyforma (22-24 cm-es) tortaformába adagoljuk, és 165 fokos sütőben 13-14 percig sütjük.

4
Elvégezve

Habcsókréteg elkészítése

A tojásfehérjét és a cukort vízgőz fölött addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.

5
Elvégezve

A tűzről levéve kézi habverővel kihabosítjuk. Legyünk türelmesek, és várjuk meg, míg megfelelően kemény habot kapunk.

6
Elvégezve

Ezt az elősütött tésztákra adagoljuk és további kb 12 percig sütjük.
Miután teljesen kihűltek, kivesszük a formából.

7
Elvégezve

Krém elkészítése

Habosra keverjük a mascaponet a tejszínnel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a málnát és óvatosan beleforgatjuk. Ízlés dolga, hogy mennyire keverjük át, én szeretem ha nem törik össze teljesen a málna és maradnak a krémben nagyobb darabok.

8
Elvégezve

A krém felét az egyik habcsókos alapra kanalazzuk, erre jön a másik habcsókos tészta és a maradék krém.

9
Elvégezve

Málnaszemekkel díszítjük és enyhén megszórjuk porcukorral.
Mehet is a kóstolás!

Előző
Diós gombácskák
Következő
Eclair
Előző
Diós gombácskák
Következő
Eclair