Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

1 csomag leveles tészta
500 g túró
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 ek. búzadara
2 db tojássárgája
3-4 ek. lekvár ízlés szerint, én málna lekvárral kentem meg
1 db tojássárgája a tészta lekenéséhez
1 ek tej a tészta lekenéséhez

Hamis rétes

  • Könnyű

Hozzávalók

Az igazi túrós rétes készítését szerintem külön tanulni kell, már már művészet, ahogy a kezünkkel átlátszó vékonyságúra húzzuk ki a tésztát. Nem kell megijedni, ebben a receptben a legbonyolultabb művelet a tészta hajtogatása lesz a töltelékre! Félkész, előre nyújtott leveles tésztát használok, így tényleg nem kell sokat bajlódni ennek a finom túrósnak az elkészítésével.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük légkeverésen 180 fokra.

2
Elvégezve

A leveles tésztát kicsomagoljuk, kitekerjük.

3
Elvégezve

A töltelékhez az összes hozzávalót elkeverjük. Ráhalmozzuk hosszában a tészta közepére, majd a tetején eloszlatjuk a lekvárt is.

4
Elvégezve

A tésztát kétoldalt, ferdén bevagdossuk, majd felváltva a két oldal felől ráhajtogatjuk a töltelékre.

5
Elvégezve

A tojássárgáját elkeverem a tejjel, majd megkenem vele a tésztát és már mehet is a sütőbe. Kb 25-30 perc alatt szép barnára sül.

Előző
Kakaós csiga egy kis csavarral
Következő
Cheddar sajtos kenyér
Előző
Kakaós csiga egy kis csavarral
Következő
Cheddar sajtos kenyér