Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Krémhez
3 db kisdoboz natúr joghurt
4 dl habtejszín
15 dkg porcukor
1 db citrom
1,5 ek. zselatin
Piskótához
6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. liszt

Joghurtos-epres szelet

  • 20 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Krémhez

  • Piskótához

Könnyed süti, ami a joghurtos, tejszínes krémtől hűsítő és finom desszert lesz egy melegebb napon.

Egyszerű piskótát sütünk, a krém hozzávalóit pedig csak összekeverjük… ha gyorsaságra hajtunk, akkor ez egy újabb dobogós tipp. A gyümölcs változhat ízlésünknek vagy az évszaknak megfelelően is, nálunk télen sokat készül például banánnal.

Szülinapi tortának sem utolsó, elég csak csökkenteni a piskóta arányait ( 4 tojás, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor), és egy kis tejszínhabbal vagy friss eperrel díszíteni.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Piskóta

A tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot (kemény habot verünk).

2
Elvégezve

Amikor már szép fényes habot kaptunk, alacsonyabb fokozaton keverve, egyenként beletesszük a tojássárgájákat.

3
Elvégezve

Végül fakanálra váltunk, és a lisztet is belekeverjük a tojáshabba.

4
Elvégezve

A masszát sütőpapírral bélelt kb 25*30 cm-es tepsibe öntjük.

5
Elvégezve

Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percet sütjük.

6
Elvégezve

Hagyjuk teljesen kihűlni.

7
Elvégezve

Joghurtos krém

A joghurtokat összekeverjük a citrom levével és a porcukorral.

8
Elvégezve

Habbá verjük a tejszínt.

9
Elvégezve

Összekeverjük a két masszát.

10
Elvégezve

A zselatint 1.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük (nem forraljuk), majd lehűtjük.

11
Elvégezve

Folyamatos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk a joghurtos krémhez.

12
Elvégezve

Végül a krémet a kihűlt piskótára öntjük és az egészet hűtőbe tesszük kb 2-3 órára.

13
Elvégezve

Díszíthetjük felvert tejszínnel és eperrel.

Előző
Gyümölcstorta
Következő
Brownies
Előző
Gyümölcstorta
Következő
Brownies