Krémhez |
|
3 db kisdoboz natúr joghurt | |
4 dl habtejszín | |
15 dkg porcukor | |
1 db citrom | |
1,5 ek. zselatin | |
Piskótához |
|
6 db tojás | |
6 ek. cukor | |
6 ek. liszt |
Könnyed süti, ami a joghurtos, tejszínes krémtől hűsítő és finom desszert lesz egy melegebb napon.
Egyszerű piskótát sütünk, a krém hozzávalóit pedig csak összekeverjük… ha gyorsaságra hajtunk, akkor ez egy újabb dobogós tipp. A gyümölcs változhat ízlésünknek vagy az évszaknak megfelelően is, nálunk télen sokat készül például banánnal.
Szülinapi tortának sem utolsó, elég csak csökkenteni a piskóta arányait ( 4 tojás, 4 ek. liszt, 4 ek. cukor), és egy kis tejszínhabbal vagy friss eperrel díszíteni.
1
Elvégezve
|
PiskótaA tojásfehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a cukrot (kemény habot verünk). |
2
Elvégezve
|
Amikor már szép fényes habot kaptunk, alacsonyabb fokozaton keverve, egyenként beletesszük a tojássárgájákat. |
3
Elvégezve
|
Végül fakanálra váltunk, és a lisztet is belekeverjük a tojáshabba. |
4
Elvégezve
|
A masszát sütőpapírral bélelt kb 25*30 cm-es tepsibe öntjük. |
5
Elvégezve
|
Előmelegített sütőben 180 fokon, kb. 30 percet sütjük. |
6
Elvégezve
|
Hagyjuk teljesen kihűlni. |
7
Elvégezve
|
Joghurtos krémA joghurtokat összekeverjük a citrom levével és a porcukorral. |
8
Elvégezve
|
Habbá verjük a tejszínt. |
9
Elvégezve
|
Összekeverjük a két masszát. |
10
Elvégezve
|
A zselatint 1.5 dl vízben feloldjuk, felmelegítjük (nem forraljuk), majd lehűtjük. |
11
Elvégezve
|
Folyamatos keverés mellett lassan hozzácsurgatjuk a joghurtos krémhez. |
12
Elvégezve
|
Végül a krémet a kihűlt piskótára öntjük és az egészet hűtőbe tesszük kb 2-3 órára. |
13
Elvégezve
|
Díszíthetjük felvert tejszínnel és eperrel. |