Ez a kelt tészta egy alaprecept valójában, amit nyugodtan felhasználhatunk sós péksütemények elkészítéséhez is. Elég a cukor és a só arányát felcserélni és már készülhet is egy finom pizzás csiga, vagy sörkifli. Mellette szól még, hogy gyorsan elkészül és nem igényel nagy szakértelmet, mégis egy finom, puha péksütemény lesz a végeredmény.
1
Elvégezve
|
A tejet és az olajat egy tálba öntjük és langyosra melegítjük. |
2
Elvégezve
|
A lisztet a kelesztőtál aljába szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. |
3
Elvégezve
|
A langyos tej és olaj keverékét a lisztre öntjük, végül erre morzsoljuk az élesztőt. |
4
Elvégezve
|
Az egészet alaposan elkeverjük, majd kidagasztjuk. Fényes, sima felületű tésztát kapunk. |
5
Elvégezve
|
Amíg a tészta kel, kikeverjük a kétféle tölteléket: |
6
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítem 175 fokra. |
7
Elvégezve
|
A megkelt tésztát két részre osztom. Az egyiket visszateszem a kelesztőtálba és letakarva félrerakom. |
8
Elvégezve
|
|
9
Elvégezve
|
A másik tésztával ugyanígy járok el, csak azt a kakaós krémmel kenem meg. Előfordulhat, hogy a vajas krém összeáll, megszilárdul kissé, ekkor tegyük be kb 5-10 másodpercre a mikróba, majd keverjük át. |
10
Elvégezve
|