250 g finomliszt | |
3 teáskanál sütőpor | |
1 csipet só | |
250 g vaj | |
200 g kristálycukor | |
5 tojás | |
5 ml vanília kivonat | |
1 csomag vaníliás cukor | |
2 evőkanál tej | |
35 g kakaópor | |
A mázhoz |
|
125 g porcukor | |
3 evőkanál kakaópor | |
2-3 evőkanál tej |
A kuglófban azt szeretem, hogy ehetjük magában vagy akár lekvárral, vajjal vagy mogyorókrémmel is megkenhetjük, mint egy kalácsot. Egyszerre desszert és reggeli. Mellette szól, hogy sokféleképpen variálható és könnyen, gyorsan összedobhatjuk.
Ez a változat egy márványos – kakaó, vanília – tészta, amit kakaós mázzal dobtam fel.
1
Elvégezve
|
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. |
2
Elvégezve
|
Mérjük ki egy tálba a lisztet, sütőport és a sót. |
3
Elvégezve
|
Robotgéppel keverjük ki a vajat a cukorral, amíg az egész könnyű és habos nem lesz ( kb 4-5 perc). |
4
Elvégezve
|
A vajas keverékhez egyenként adjuk hozzá a tojásokat, mindig alaposan elkeverve a tésztát, mielőtt a következő tojást tennénk bele. |
5
Elvégezve
|
Adjunk hozzá egy evőkanállal a tejből, majd egy kis lisztet, és keverjük el a tésztát. |
6
Elvégezve
|
Egy másik tálba szedjük át a tésztának kicsivel több mint a felét. Ez lesz a vaníliás rész. |
7
Elvégezve
|
A kevesebb adaghoz adjuk hozzá a kakaóport és keverjük el. |
8
Elvégezve
|
A vaníliás tészta fele kerül a forma aljára, erre szedjük a kakaósat és végül a maradék vaníliás tésztát. |
9
Elvégezve
|
Óvatosan ütögessük az asztalhoz a formát, így elősegítjük, hogy a formát teljesen kitöltse. |
10
Elvégezve
|
A sütőből kivéve egy rácson hagyjuk pihenni kb 10 percet, csak ezután fordítsuk ki a formából. |
11
Elvégezve
|
A kakaós máz elkészítéseMérjük ki a hozzávalókat és keverjük el. Ha folyósabbra szeretnénk a mázat, tehetünk hozzá egy extra kanál tejet, de akkor kevésbé fog fedni. |