Tészta |
|
9 db tojásfehérje | |
9 ek. liszt | |
9 ek. kristálycukor | |
3 ek. zsemlemorzsa | |
3 ek. étolaj | |
fél csomag sütőpor | |
15-20 dkg apróra vágott dió | |
Nutella | |
Krém |
|
9 db tojássárgája | |
9 dl tej | |
4 csomag vanília puding | |
37 dkg vaj | |
30 dkg porcukor | |
4 ek. kakaó | |
Tetejére |
|
5 dl habtejszín | |
2 csomag habfixáló | |
2-3 ek. porcukor | |
1 csomag vaníliás cukor | |
kakaópor |
Ez a sütemény a kinder csokik tejes, krémes jellegét idézi, mégis adhatnánk neki akár valami egészen más fantázianevet is mert összességében többet ad mint a márka bármelyik terméke. Diós lapok, nutella és a lágy tejszín találkozása…
A megadott mennyiség kiadós, tökéletes lehet nagy családi eseményekre, ünnepekre. Vigyázat: a többség nem áll meg egy szeletnél!
1
Elvégezve
|
A tészta elkészítéseA tojásfehérjét - fokozatosan növelve a robotgép erősségét - kemény habbá verjük a cukor hozzáadásával. Beleforgatjuk apránként a lisztet, a sütőport és a zsemlemorzsát, végül a 2 ek. étolajat. Egy nagy tepsi aljára sütőpapírt helyezünk és szétterítjük rajta az apróra vágott diót, majd erre simítjuk a masszát. 170 fokon megsütjük. A megfordított alapot tálcára tesszük és miután kihűlt a diós felét megkenjük Nutellával. |
2
Elvégezve
|
A krém elkészítéseA krémhez a tojássárgáját, tejet és pudingport alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük (célszerű hideg vízbe állítani az edényünket). A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és összekeverjük. Az így kapott krémet kétfelé osztjuk és az egyiket a kakaóval elkeverjük. |
3
Elvégezve
|
A tejszínhab elkészítése a tetejéreAz előzőleg jól behűtött tejszínt robotgép segítségével elkezdjük verni, majd apránként hozzáadjuk a kéféle cukrot és a habfixálót. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl a habot, inkább lágyabb állagú maradjon. |
4
Elvégezve
|
ÖsszeállításAz összeállításnál először a sima krémet adagoljuk a tésztára egy kanál segítségével, majd a fennmaradó réseket a kakaós krémmel töltjük ki. A halmok tetejét egy villa segítségével egyenesre kenjük. |