Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Tészta
9 db tojásfehérje
9 ek. liszt
9 ek. kristálycukor
3 ek. zsemlemorzsa
3 ek. étolaj
fél csomag sütőpor 7-8 g
15-20 dkg apróra vágott dió ízlés szerint, a tészta szórásához
Nutella a tészta megkenéséhez
Krém
9 db tojássárgája
9 dl tej
4 csomag vanília puding
37 dkg vaj
30 dkg porcukor
4 ek. kakaó
Tetejére
5 dl habtejszín min. 30%
2 csomag habfixáló
2-3 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
kakaópor a szóráshoz

Diós kinder szelet

  • 30 adag
  • Közepes

Hozzávalók

  • Tészta

  • Krém

  • Tetejére

Ez a sütemény a kinder csokik tejes, krémes jellegét idézi, mégis adhatnánk neki akár valami egészen más fantázianevet is mert összességében többet ad mint a márka bármelyik terméke. Diós lapok, nutella és a lágy tejszín találkozása…
A megadott mennyiség kiadós, tökéletes lehet nagy családi eseményekre, ünnepekre. Vigyázat: a többség nem áll meg egy szeletnél!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta elkészítése

A tojásfehérjét - fokozatosan növelve a robotgép erősségét - kemény habbá verjük a cukor hozzáadásával. Beleforgatjuk apránként a lisztet, a sütőport és a zsemlemorzsát, végül a 2 ek. étolajat. Egy nagy tepsi aljára sütőpapírt helyezünk és szétterítjük rajta az apróra vágott diót, majd erre simítjuk a masszát. 170 fokon megsütjük. A megfordított alapot tálcára tesszük és miután kihűlt a diós felét megkenjük Nutellával.

2
Elvégezve

A krém elkészítése

A krémhez a tojássárgáját, tejet és pudingport alaposan elkeverjük, majd sűrűre főzzük és kihűtjük (célszerű hideg vízbe állítani az edényünket). A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és összekeverjük. Az így kapott krémet kétfelé osztjuk és az egyiket a kakaóval elkeverjük.

3
Elvégezve

A tejszínhab elkészítése a tetejére

Az előzőleg jól behűtött tejszínt robotgép segítségével elkezdjük verni, majd apránként hozzáadjuk a kéféle cukrot és a habfixálót. Vigyázzunk, hogy ne verjük túl a habot, inkább lágyabb állagú maradjon.

4
Elvégezve

Összeállítás

Az összeállításnál először a sima krémet adagoljuk a tésztára egy kanál segítségével, majd a fennmaradó réseket a kakaós krémmel töltjük ki. A halmok tetejét egy villa segítségével egyenesre kenjük.
A tejszínhabot a krémre halmozzuk és egy csíkozó hablapáttal, vagy ennek híjján egy villával csíkosra díszitjük a tetejét. Végezetül az egészet megszórjuk kakaóporral.

Előző
Beignet – Kis fánkocska
Következő
Rugelach – diós, csokis kifli
Előző
Beignet – Kis fánkocska
Következő
Rugelach – diós, csokis kifli