2 csomag leveles tészta | |
2 csomag vaníliás pudingpor | |
1 kk vanília kivonat | |
2 csomag vaníliás cukor | |
ízlés szerint kristálycukor | |
3/4 liter víz | |
9 tojásfehérje | |
A krémesnek sokféle változata létezik, részemről pedig bármelyiket meg tudnám enni. ((:
Ez most egy egyszerű recept, ami a bolti leveles tésztával nagyon hamar el is készíthető! Tovább fokozható az élvezet ha egy réteg tejszínhab is kerül a tetejére…
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítem a leveles tészta csomagolásán előírtak szerint. |
2
Elvégezve
|
A leveles tésztát egyenként megsütjük, mindkét lapot enyhén megszurkáljuk egy villával. Gyorsan elkészülnek, kb 10-15 perc, de figyeljük, ne hagyjuk, hogy sötétbarna legyen! |
3
Elvégezve
|
A leveles tészta méretének megfelelő tepsit választunk, majd az egyik lapot az aljára tesszük. A másikat tetszőleges méretűre vágjuk, felkockázzuk, így könnyebb lesz a szeletelése a már elkészült süteménynek. |
4
Elvégezve
|
A vaníliás cukrot és a kristálycukrot elkeverjük a pudingporral. Öntünk hozzá egy keveset a vízből és teljesen simára keverjük. |
5
Elvégezve
|
A maradék vizet egy vastag falú lábasba öntjük, majd ehhez adjuk a pudingporos krémet és a vanília kivonatot, végül kevergetve besűrítjük. |
6
Elvégezve
|
A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd apránként a forró pudinghoz keverjük. Óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. |
7
Elvégezve
|
Az elkészült krémet a leveles tésztára simítjuk, majd a tetejét kitesszük a felkockázott tésztával. |