Kekszes alaphoz |
|
170 g zabkeksz | |
75 g vaj | |
Főzött tejcsokikrémhez |
|
2 tojás | |
1 csomag vaníliás cukor | |
100 g kristálycukor | |
110 g vaj | |
120 g tejcsokoládé | |
20 g kakaópor | |
fél csomag zselatinfix | |
Étcsoki mousse-hoz |
|
200 g étcsokoládé | |
140 ml habtejszín | |
190 ml habtejszín | |
3 db lapzselatin | |
1 csipet só | |
Ganache-hoz |
|
90 g étcsokoládé | |
90 ml habtejszín |
Kekszes alap, kétféle csokikrém és egy csokoládé ganache fúziója ez a torta. Gombóc Artúr – és mindenki, aki hasonló csokoládé fogyasztó – nem tudna nemet mondani erre a sütire, viszont egy szelet valószínűleg a legnagyobb rajongónak is elég lesz belőle, mert ez egy igazi brutális, tömör gyönyör. Ennek tudatában ajánlom ezt a tortát mindenkinek!
18 cm-es tortaformához.
1
Elvégezve
|
18 cm-es formát előkészítek. |
2
Elvégezve
|
A főzött tejcsokikrém elkészítéseA tojásokat a cukorral egy lábasban addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. |
3
Elvégezve
|
Amint szépen összemelegítettük, levesszük a tűzről és robotgéppel addig verjük, amíg kihűl. |
4
Elvégezve
|
Ekkor apránként hozzáadjuk a vajat, közben közepes fokozaton tovább keverjük. |
5
Elvégezve
|
A csokit megolvasztjuk és elkeverjük benne a kakaót (a csoki legyen teljesen olvadt de ne melegítsük, hevítsük túl mert akkor a kakaó csomós marad benne). |
6
Elvégezve
|
A robotgéppel folyamatosan keverve, a tésztához öntjük a fél csomag zselatin fixet és a kakaós csokit. |
7
Elvégezve
|
A kész krémet a kekszes alapra öntjük és egyenletesen elkenjük. Hűtőbe visszatéve legalább 1 órát pihentetjük, hogy a krém megdermedjen. |
8
Elvégezve
|
Az étcsokoládé mousse elkészítéseAz egy óra leteltével elkezdjük a mousse-t elkészíteni. |
9
Elvégezve
|
A 140 ml tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve elkeverjük benne a megduzzasztott és kicsavart lapzselatinokat és a csipet sót. Hozzáadjuk az apróra tördelt csokit is és addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem olvad. |
10
Elvégezve
|
A 190 ml tejszínt kemény habbá verjük, majd a langyos csokikrémhez adjuk. Először csak egy-két kanállal lazítsuk a tejszínes csokit, majd óvatosan forgassuk bele a többit. |
11
Elvégezve
|
A csoki mousse-t a dermedt főzött csokikrémre öntjük és ezt is egyenletesen elkenjük. |
12
Elvégezve
|
A ganache elkészítéseA tejszínt felforraljuk, majd tűzről levéve beleöntjük az apróra tördelt csokit. Hagyjuk állni 1-2 percig, majd addig keverjük, még szép fényes végeredményt nem kapunk. |
13
Elvégezve
|
DíszítésKivesszük a tortát a hűtőből. Ha már teljesen dermedt a felső réteg mousse, akkor egy vékony, éles késsel a torta pereme mentén körbevágjuk a tortát, majd leszedjük a forma oldalát. |
14
Elvégezve
|
A ganache-t egy szedőkanállal a torta közepére szedjük, nem kell egyszerre az összeset, először kezdjük el szétkenni a tetején. Az oldalához érve egy kicsit a kanállal rásegítve elérhetjük, hogy egyenletesen csurogjon le a felesleg a torta oldalán. |