Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
30 dkg cukor
60 dkg liszt
30 dkg vaj
2 ek. tejföl
3 db tojássárgája

Linzer

  • 10 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

A linzer nálunk egy igazi Húsvéti süti, mert már előre el lehet készíteni és dobozban tárolva sokáig eláll. Na és persze mert nagyon finom! Ez a mi tökéletes receptünk, amit nem nagyon lehet elrontani ha betartjuk azt az egy szabályt, hogy nem szabad túlsütni, megbarnítani. Miután bedobozolva állni hagyjuk az összeragasztott kekszeket, csodásan puhák és omlósak lesznek.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A lisztet és a vajat egy nagy tálba tesszük és összemozsoljuk (érdemes a vajat kisebb darabokra vágni, így könnyebben tudjuk eldolgozni a liszttel).

2
Elvégezve

Hozzáadjuk a cukrot és belekeverjük.

3
Elvégezve

Végül a 3 tojássárgájával és a tejföllel rugalmas tésztát gyúrunk ( a tejföl mennyiségét növelhetjük ha nem áll össze a tészta).

4
Elvégezve

Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra nyújtuk.

5
Elvégezve

Tetszőleges formával kiszaggatjuk, úgy, hogy a maradékot újragyúrjuk és nyújtjuk, amíg a tésztánk el nem fogy.

6
Elvégezve

170 fokra előmelegített sütőben kb 10-15 percet sütjük (ne hagyjuk, hogy megbarnuljanak, vegyük ki időben, így maradnak puhák a kekszeink).

7
Elvégezve

Amikor kihűlt, lekvárral összeragasztgatjuk őket és egy éjszakát dobozban pihentetjük. Ezalatt az idő alatt megpuhul a sütink.

Előző
Barackos lepény
Következő
Rákóczi túrós muffin
Előző
Barackos lepény
Következő
Rákóczi túrós muffin