A málnás réteghez |
|
25 dkg málna | |
4 dkg kristálycukor | |
3 dkg méz | |
2 dkg vaníliás pudingpor | |
0.7 dl víz | |
A csokoládés réteghez |
|
4 dkg kristálycukor | |
3 dkg kukoricakeményítő | |
1 ek. kakaópor | |
2.5 dl tej | |
2.5 dl habtejszín | |
15 dkg étcsokoládé | |
A tojáshabhoz |
|
2 db tojásfehérje | |
12 dkg kristálycukor | |
2 dkg víz |
Szeretem a pohárkrémeket, mert látványosak, könnyen, gyorsan össze lehet ütni őket és a variációk száma végtelen.
Ez most egy csokoládépuding valójában, ami tojáshabbal és málnazselével lett rétegezve. Tejszínnel a tetején is szuper, ha félnénk a tojáshabtól!
1
Elvégezve
|
A málnazselé elkészítéseAz összes hozzávalót egy lábasba mérjük és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük, majd besűrítjük (kb 3 perc). |
2
Elvégezve
|
Tetszőleges poharakba öntjük és kb 10 percet dermedni hagyjuk majd hűtőbe tesszük, amíg teljesen le nem hűlnek. |
3
Elvégezve
|
A csokoládépuding elkészítéseA kakaóport, cukrot és a keményítőt egy tálban elkeverjük 1 dl tejjel. |
4
Elvégezve
|
A maradék (1.5 dl) tejet a tejszínnel összeforraljuk, majd beletesszük az apróra tördelt csokoládét és a tűzről levéve elkeverjük benne. |
5
Elvégezve
|
Hozzáadjuk a kakaóporos keveréket és visszatesszük a tűzre. Folyamatosan kevergetve besűrítjük a pudingot. |
6
Elvégezve
|
A kész pudingot egyenlően elosztjuk a málnás rétegeken, majd hűtőben dermesztjük. |
7
Elvégezve
|
A tojáshab elkészítéseCukorszirupot készítünk: a 6 dkg cukrot és a vizet elkezdjük melegíteni. Amikor a cukor teljesen elolvadt és sűrű, szirupos állagot ért el a keverék, levesszük a tűzről (112 fokos kb). |
8
Elvégezve
|
A tojásfehérjét elkezdjük robotgéppel felverni, majd mikor már habos, apránként hozzáadjuk a maradék 6 dkg cukrot. Folyamatos keverés mellett, lassan belecsurgatjuk a cukorszirupot is és kemény habot készítünk. Kb addig, amíg teljesen ki nem hűl. |
9
Elvégezve
|
A lehűlt és megdermedt pudingot kivesszük a hűtőből. A tojáshabot habzsákba töltjük és tetszőlegesen a pudingra nyomjuk. Egyszerűen rá is kanalazhatjuk, úgy is jól fog mutatni! Még szebb a végeredmény, ha karamellizáló pisztolyt használva a habot enyhén megpirítjuk. |