A mandulás felverthez |
|
6 db tojásfehérje | |
22.5 dkg darált mandula | |
6 ek. kristálycukor | |
1 csipet só | |
A krémhez |
|
50 dkg mascarpone | |
2 dl habtejszín | |
8 dkg porcukor | |
15 dkg erdei gyümölcs | |
1 csomag zselatinfix | |
A díszítéshez |
|
5 dkg szeletelt mandula |
Az őrölt mandula miatt lisztre nincs szükség ehhez a tortához, így teljesen gluténmentes. Könnyű felvert lapok és a finom mascarpone kettőse. Nyáron bármilyen friss gyümölccsel működhet, én most fagyasztottat használtam hozzá. Az utóbbi esetben ne felejtsük el kiolvasztani a gyümölcsöt.
18 cm-es formához.
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. |
2
Elvégezve
|
A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, majd amikor már habos, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. |
3
Elvégezve
|
A felvert fehérjébe beleszitáljük az őrölt mandulát, majd óvatosan beleforgatjuk. Éppen csak addig keverjük, amíg teljesen össze nem vegyült a habbal. |
4
Elvégezve
|
A tésztát egyenlő arányban elosztjuk a megrajzolt körökön. Egy kenőlapát segítségével egyenletesen kikenjük a kör széléig mindegyiket. Így lesz 4 egyforma lapunk és nem kell bajlódni a félbevágással. Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük őket. |
5
Elvégezve
|
A kész lapokat hagyjuk teljesen kihűlni. |
6
Elvégezve
|
A kiolvasztott gyümölcsből félreteszünk 2-3 evőkanálnyit, a többit botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átnyomjuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe. |
7
Elvégezve
|
A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Vigyázzunk, utána már ne keverjük túl! |
8
Elvégezve
|
A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot és kézi habverővel elkeverjük. |
9
Elvégezve
|
A gyümölcspürét apránként hozzáadjuk a mascarpone krémhez és elkeverjük. Ha soknak találjuk, ne tegyük bele mindet, nehogy folyós legyen! |
10
Elvégezve
|
ÖsszeállításA krémet 4 felé osztjuk. |
11
Elvégezve
|
A maradék krémmel vékonyan bevonjuk az oldalát és a tetejét. A többit habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tetejét. |