Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

A mandulás felverthez
6 db tojásfehérje
22.5 dkg darált mandula
6 ek. kristálycukor 10 dkg
1 csipet
A krémhez
50 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
8 dkg porcukor
15 dkg erdei gyümölcs fagyasztott
1 csomag zselatinfix
A díszítéshez
5 dkg szeletelt mandula

Mascarponés, gyümölcsös mandulatorta

  • Könnyű

Hozzávalók

  • A mandulás felverthez

  • A krémhez

  • A díszítéshez

Az őrölt mandula miatt lisztre nincs szükség ehhez a tortához, így teljesen gluténmentes. Könnyű felvert lapok és a finom mascarpone kettőse. Nyáron bármilyen friss gyümölccsel működhet, én most fagyasztottat használtam hozzá. Az utóbbi esetben ne felejtsük el kiolvasztani a gyümölcsöt.

18 cm-es formához.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Két sütőpapírt előveszünk és 2-2 18 cm átmérőjű kört rajzolunk rájuk. A rajzolt felükkel lefelé rátesszük őket egy-egy tepsire.
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben, állandó mozgatás közben megpirítjuk, kihűtjük.

2
Elvégezve

A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval, majd amikor már habos, apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

3
Elvégezve

A felvert fehérjébe beleszitáljük az őrölt mandulát, majd óvatosan beleforgatjuk. Éppen csak addig keverjük, amíg teljesen össze nem vegyült a habbal.

4
Elvégezve

A tésztát egyenlő arányban elosztjuk a megrajzolt körökön. Egy kenőlapát segítségével egyenletesen kikenjük a kör széléig mindegyiket. Így lesz 4 egyforma lapunk és nem kell bajlódni a félbevágással. Előmelegített sütőben kb 10-15 perc alatt megsütjük őket.

5
Elvégezve

A kész lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy éles, hosszú késsel óvatosan alávágunk, így szedjük le a sütőpapírról.

6
Elvégezve

A kiolvasztott gyümölcsből félreteszünk 2-3 evőkanálnyit, a többit botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átnyomjuk, hogy a magok ne kerüljenek a krémbe.

7
Elvégezve

A tejszínt felverjük, közben hozzáadjuk a zselatin fixet. Vigyázzunk, utána már ne keverjük túl!

8
Elvégezve

A mascarponéhez hozzáadjuk a porcukrot és kézi habverővel elkeverjük.
Beletesszük a felvert tejszínt és összeforgatjuk a kettőt.

9
Elvégezve

A gyümölcspürét apránként hozzáadjuk a mascarpone krémhez és elkeverjük. Ha soknak találjuk, ne tegyük bele mindet, nehogy folyós legyen!
Kóstoljuk meg, ha nem elég édes, tehetünk még hozzá porcukrot.

10
Elvégezve

Összeállítás

A krémet 4 felé osztjuk.
3 lapot megkenünk 1-1 adag krémmel, így rétegezzük egymásra őket. A második adag krémen eloszlatjuk az előzőleg félretett gyümölcsöt. Felrajuk a 4 lapot.

11
Elvégezve

A maradék krémmel vékonyan bevonjuk az oldalát és a tetejét. A többit habzsákba töltjük és ízlés szerint díszítjük a tetejét.
Az oldalát kirakjuk a szeletelt mandulával.

Előző
Svéd mandulatorta
Előző
Svéd mandulatorta