A tésztához |
|
15 dkg finomliszt | |
6 dkg vaj | |
2 ek cukor | |
1 db tojás | |
1 csipet só | |
A krémhez |
|
25 dkg mascarpone | |
10 dkg marcipán | |
1 dl habtejszín | |
A tetejére |
|
kb 15 dkg málna |
Újonnan vásárolt mini muffin sütő formát avattunk fel ezzel a recepttel. Ugyan csaltunk kicsit és nem a klasszikus sütit készítettük el, de ezek az omlós tésztás finomságok hamar meggyőztek.
Használhatjuk a hagyományos sütőformát is, a végeredmény ugyanolyan finom lesz!
1
Elvégezve
|
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A marcipánt a hűtőbe vagy akár a fagyasztóba is betehetjük. |
2
Elvégezve
|
A tésztához kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a csipetnyi sót, cukrot és elkeverjük. |
3
Elvégezve
|
Elmorzsoljuk a lisztes keverékben a vajat, majd a tojást hozzáadva lágy tésztát gyúrunk. |
4
Elvégezve
|
Ahhoz, hogy szép egyforma pitéket kapjunk, a tésztát lemérjük és elosztjuk 24-el. Az így kapott számot felhasználva, a mérlegen kimérjük a tésztát és mindegyiket gombóccá formáljuk. |
5
Elvégezve
|
Egy kanál vagy egyszerűen csak a tenyerünk segítségével kilapítjuk a tésztákat, és kivajazott formákba helyezzük az összeset. |
6
Elvégezve
|
Mehet is a sütőbe kb 10-15 percre. Amikor már barnulnak, ki is vehetjük. |
7
Elvégezve
|
Kivesszük a pitéket a formából és hagyjuk teljesen kihűlni. |
8
Elvégezve
|
A marcipánt a hűtőből kivéve gyorsan lereszeljük. Érdemes kisebb reszelőt használni. |
9
Elvégezve
|
A tejszínt és a mascarponét kézi habverővel simára keverjük, majd ideöntjük a lereszelt marcipánt és azzal is elkeverjük (adhatunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot, ha édesebbre szeretnénk). |
10
Elvégezve
|
A krémet eloszlatjuk a kihűlt tésztákban, majd mindegyik tetejét egy egy málnaszemmel díszítjük. |