A kalácshoz |
|
500 g kenyérliszt | |
1 csomag szárított élesztő | |
1 tk kristálycukor | |
1.5 tk só | |
250 ml langyos víz | |
A töltelékhez |
|
2 közepes hagyma | |
1 ek vaj | |
1 db tojás | |
100 g reszelt sajt | |
1 csokor medvehagyma | |
160 g mascarpone | |
1.5 tk só |
Ebben a kalácsban az a legjobb, hogy ha elkészült, nincs szükség hozzá semmire! Önmagában ehetjük is, a feltét az maga a töltelék, ami krémes és fűszeres.
1
Elvégezve
|
A tészta elkészítéseA lisztet összekeverjük a szárított élesztővel, cukorral és a sóval. (Ha friss élesztőt használunk, alakítsunk ki egy kis mélyedést a lisztes keverékbe és oda morzsoljuk bele) |
2
Elvégezve
|
Adjuk hozzá a langyos vizet, majd kézzel vagy géppel dagasszuk ki (5-8 perc). |
3
Elvégezve
|
A töltelék elkészítéseA hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra és a vajon dinszteljük meg. |
4
Elvégezve
|
A reszelt sajtot, mascarponét, tojást, sót és a felaprított medvehagymát keverjük el egy tálban. Ehhez adjuk végül a megdinsztelt hagymát is. |
5
Elvégezve
|
ÖsszeállításA megkelt tésztát pár perc alatt átgyúrjuk, majd kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk. |
6
Elvégezve
|
Egyenletesen megkenjük a töltelékkel. |
7
Elvégezve
|
Előkészítünk egy kenyérsütő formát vagy egy gyümölcskenyér formát, majd alaposan kivajazzuk. |
8
Elvégezve
|
A tészta rövidebbik oldalát behajtjuk középre, majd a másik oldallal is ugyanígy teszünk. A megrövidült tésztával ugyanezt megismételjük még egyszer, tehát a rövidebb felüket ismét középre hajtjuk. |
9
Elvégezve
|
A hajtogatott kalácsot beleemeljük és eligazgatjuk a formában, majd megkenjük egy 1 evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával. |
10
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, ezalatt még pihen a tészta. |