30 dkg finomliszt | |
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt | |
1 csomag instant élesztő | |
10 dkg főtt, áttört édesburgonya | |
2 db tojássárgája | |
1 db tojás | |
2 dl tejföl | |
20 dkg vaj | |
3 teáskanál só | |
2 teáskanál cukor | |
10 dkg reszelt sajt | |
Töltelék |
|
7 dkg vaj | |
1 csokor medvehagyma |
Tavasszal többek között megérkezik a medvehagyma is, amit nagyon sok módon felhasználhatunk sütés-főzés során. Nálunk a pogácsa a legnépszerűbb ebben az időszakban, ezt minden éveben el kell készítenem legalább kétszer.
Ez a recept gyors, nem igényel hosszú kelesztést vagy pihentetést, így ha van egy csomag medvehagyma a hűtőben és tanácstalanok vagytok a sorsát illetően, ez a pogesz jó választás lehet.
1
Elvégezve
|
A tojássárgájákat és az egész tojást egy tálban enyhén felverjük, elkeverjük. |
2
Elvégezve
|
A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és az instant élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a vajat. |
3
Elvégezve
|
Hozzáadjuk a tojás 2/3-át (a maradékkal fogjuk megkenni a pogácsák tetejét), a tejfölt és a langyosra hűtött, áttört édesburgonyát. |
4
Elvégezve
|
A pihentetés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és átgyúrjuk. |
5
Elvégezve
|
|
6
Elvégezve
|
|
7
Elvégezve
|
1-1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. |
8
Elvégezve
|
A sütési idő kb. 20 perc, aranybarna színűre sütjük őket. |