Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 csomag instant élesztő porélesztő
10 dkg főtt, áttört édesburgonya használhatunk rendes burgonyát is, a mennyiség akkor kb 20 dkg
2 db tojássárgája
1 db tojás
2 dl tejföl
20 dkg vaj
3 teáskanál
2 teáskanál cukor
10 dkg reszelt sajt
Töltelék
7 dkg vaj
1 csokor medvehagyma a levele apróra vágva

Medvehagymás pogácsa

  • Közepes

Hozzávalók

  • Töltelék

Tavasszal többek között megérkezik a medvehagyma is, amit nagyon sok módon felhasználhatunk sütés-főzés során. Nálunk a pogácsa a legnépszerűbb ebben az időszakban, ezt minden éveben el kell készítenem legalább kétszer.

Ez a recept gyors, nem igényel hosszú kelesztést vagy pihentetést, így ha van egy csomag medvehagyma a hűtőben és tanácstalanok vagytok a sorsát illetően, ez a pogesz jó választás lehet.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tojássárgájákat és az egész tojást egy tálban enyhén felverjük, elkeverjük.

2
Elvégezve

A liszthez hozzáadjuk a sót, cukrot és az instant élesztőt, majd elmorzsoljuk benne a vajat.

3
Elvégezve

Hozzáadjuk a tojás 2/3-át (a maradékkal fogjuk megkenni a pogácsák tetejét), a tejfölt és a langyosra hűtött, áttört édesburgonyát.
Letakarjuk és 15 percet pihentetjük.

4
Elvégezve

A pihentetés után a tésztát lisztezett felületre borítjuk és átgyúrjuk.
A 7 dkg vajat kissé megolvasztjuk, de ne legyen forró! Ebben elkeverjük a felaprított medvehagymát.

5
Elvégezve

Téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát (kb 1 ujjnyi vastagra), és megkenjük a vajas medvehagymával, majd enyhén megsózzuk az egészet.

6
Elvégezve

A hosszabbik oldal mentén feltekerjük, majd a két végét középre hajtjuk. 15-20 percet pihentetjük.

7
Elvégezve

1-1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű szaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgassuk őket és hagyjuk kelni, amíg bemelegszik a sütő (200 fok).
Mielőtt betennénk, kenjük meg őket a maradék tojással és megszórhatjuk reszelt sajttal is.

8
Elvégezve

A sütési idő kb. 20 perc, aranybarna színűre sütjük őket.

Előző
Oreo bonbon
Következő
Sós-karamellás cake pop
Előző
Oreo bonbon
Következő
Sós-karamellás cake pop