A tésztához |
|
500 g finomliszt | |
25 g friss élesztő | |
100 ml étolaj | |
250 ml tej | |
1 teáskanál kristálycukor | |
1.5 teáskanál só | |
A medvehagymás krémhez |
|
1 csokor medvehagyma | |
1 nagy marék dió | |
1 nagy marék parmezán sajt | |
100 ml olívaolaj | |
250 g mascarpone | |
1-1.5 teáskanál só |
Az egyszerű kelt tésztát most egy igazán különleges medvehagymás pestóval dobtuk fel.
Puha és krémes tekercseket kapunk, amik a mascarpone miatt egyáltalán nem száradnak ki másnapra sem. Vadásszatok medvehagymát!!
1
Elvégezve
|
A tészta összeállításaA tejet és az olajat egy tálba öntjük és langyosra melegítjük. |
2
Elvégezve
|
A lisztet a kelesztőtál aljába szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót. |
3
Elvégezve
|
A langyos tej és olaj keverékét a lisztre öntjük, végül erre morzsoljuk az élesztőt. |
4
Elvégezve
|
Az egészet alaposan elkeverjük, majd kidagasztjuk. Fényes, sima felületű tésztát kapunk. |
5
Elvégezve
|
A pesto elkészítéseAmíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. |
6
Elvégezve
|
Egy késes aprítót használva aprítsuk össze a medvehagymát, diót, sajtot, olívaolajat és a sót. |
7
Elvégezve
|
A mascarponet keverjük át egy tálban, majd adjuk hozzá az elkészült medvehagyma pestot, és dolgozzuk össze őket. |
8
Elvégezve
|
ÖsszeállításA sütőt melegítsük elő 200 fokra. |
9
Elvégezve
|
A tésztát kettévesszük. |
10
Elvégezve
|
Egyenként, enyhén kiolajazott felületen vékonyra nyújtjuk (kb 0.5 cm). |
11
Elvégezve
|
Egyenletesen megsózzuk a kinyújtott tésztát, majd elkenjük a medvehagymás krém felével, és a másik fél tésztával is így járunk el majd. |
12
Elvégezve
|
A hosszabbik oldal mentén tekerjük fel szorosan, úgy, hogy a vége alulra kerüljön. |
13
Elvégezve
|
Egy éles késsel vágjuk fel 3-4 cm-es háromszögekre és rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire. |
14
Elvégezve
|
Kenjük meg a tekercseket egy felvert tojással, majd mehetnek a sütőbe. |