Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

1 kg finomliszt
4 dl porcukor
2 kk szódabikarbóna
1 csipet
10 dkg margarin használhatunk vajat is
3 db tojás
2.5-3 dl méz
3-4 tk mézeskalács fűszerkeverék ízlés szerint
Díszítéshez
1 db tojásfehérje
20-30 dkg porcukor

Mézeskalács

  • Könnyű

Hozzávalók

  • Díszítéshez

Ha mézeskalács, akkor nálunk ez a recept kerül elő minden évben. Ez egy nagyon régi, jól bevált recept, amit nem cserélnék le soha! A mézes puha lesz és finom, egyáltalán nem az a száraz, morzsálódó tészta, amivel már sok helyen találkoztam. Dobozban sokáig eláll, így jó előre is készülhetünk vele, de ha nincs időnk, akkor előző nap is süthetjük, egy nap alatt megpuhul teljesen a dobozban.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük., majd elmorzsoljuk benne a margarint/vajat.

2
Elvégezve

Hozzáadjuk a mézet és a tojásokat, majd jól összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis mézet adhatunk még hozzá.

3
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 175 fokra.

4
Elvégezve

Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, majd kiszaggatjuk. Sütőpapírral borított tepsire tesszük a formákat és kb 15 perc alatt megsütjük őket.

5
Elvégezve

Akkor jó, ha a tepsi szélén lévő tésztákból 2-3 db-nak már barnásabb a széle. Ne süssük túl, mert akkor kemény lesz! Elég ha halvány színt kapnak.

6
Elvégezve

Amíg hűlnek, a tojásfehérjét kézi habverővel kikeverjük a porcukorral. Annyi cukrot adjunk hozzá, hogy ne legyen túl folyós a krém.
Habzsákba töltjük és díszíthetjük is!

Előző
Marcipános csokoládé torta
Következő
Portugál krémes – Pastel de Belém
Előző
Marcipános csokoládé torta
Következő
Portugál krémes – Pastel de Belém