1 csomag leveles tészta | |
400 ml tej | |
5 db tojássárgája | |
125 g kristálycukor | |
30 g kukoricakeményítő | |
1 kávéskanál vanília kivonat | |
1 csipet só | |
1 teáskanál vaj |
A portugálok híres krémes kis kosárkái nálunk is nagyon népszerűek. Egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, elég kb 30 perc és az egész lakás finom vanília illatban fog úszni.
Hidegen vagy langyosan is ehetjük, én még nem tudtam eldönteni, hogy, mikor a legfinomabb. 🤷♀️
Egy tekercs bolti leveles tésztából kb 12 db sütink lesz.
1
Elvégezve
|
A sütőt melegítsük elő kb 250 fokra légkeverésen. |
2
Elvégezve
|
A leveles tésztát kitekerjük, egy picit nyújtunk még rajta, majd egy 9 cm-es kerek szaggatóval 12 db kört szaggatunk. |
3
Elvégezve
|
A krém elkészítéseAz 5 db tojássárgáját egy kevés tejjel és a keményítővel simára keverjük. A maradék tejet a cukorral, sóval, vajjal felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett a tojásos masszához öntjük. Az egészet visszahelyezzük a tűzre, beletesszük a vanília kivonatot és közepes lángon, kevergetve besűrítjük. |
4
Elvégezve
|
A pudingot egyenlő arányban eloszlatjuk a tésztakosarakban, majd az egészet betesszük a sütőbe és kb 10-15 percig sütjük, amíg az egész aranybarna nem lesz, néhol fekete foltokkal. |