Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Tésztához
20 dkg krémsajt esetemben mascarpone
20 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
25 dkg finomliszt
egy csipet
Összeállításhoz
baracklekvár a tészta megkenéséhez
kristálycukor a tészta megszórásához
20 dkg dió apróra vágva
20 dkg étcsokoládé apróra vágva
1 db tojás a tekercsek lekenéséhez
1-2 ek. tej a tekercsek lekenéséhez

Rugelach – diós, csokis kifli

  • 25 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tésztához

  • Összeállításhoz

Pár éve találtunk rá a hagyományos rugelach receptre egy újságban, és azóta rendszeresen elkészül nálunk kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ezért elhoztam nektek a mi kedvenc verziónkat, ami különleges, nagyon finom és egyszerű. A krémsajtos tészta teszi igazán egyedivé ezt a sütit, így a végeredmény ettől egy puha már-már szaftos tészta (szerintem nem sok jobb dolog történhet egy tésztával, mint, hogy mascarpone vagy egyéb krémsajt kerül bele!).
Az egyszerűsége abban rejlik, hogy a tésztát pillanatok alatt összeállíthatjuk, és már mehet is a hűtőbe! Másnap kinyújtjuk és megkenjük, szórjuk, hintjük mindennel, amivel szeretnénk. Mi a baracklekvár, dió és csoki hármasára esküszünk, de a variációk száma végtelen.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A tészta elkészítése

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a sót és a krémsajtot. Összegyúrjuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Lágy tésztát kapunk!

2
Elvégezve

Összeállítás

A tésztát másnap 4 egyenlőre részre osztjuk és egyenként kör alakúra, kb 4-5 mm-re nyújtjuk (alaposan lisztezzük, puha lesz nagyon a tészta). Megkenjük baracklekvárral, meghintjük cukorral, vágott dióval és a felaprított csokival. 8 felé vágjuk a lapunkat, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Végül megkenjük tojás és tej keverékével,180 fokon megsütjük. Szépen megbarnulnak és már kész is!

Előző
Diós kinder szelet
Következő
Marcipán szelet
Előző
Diós kinder szelet
Következő
Marcipán szelet