1 csomag leveles tészta | |
3 db tojássárgája | |
3 dkg finomliszt | |
2 dl tej | |
2 csapott tk só | |
1 kk bors | |
1 mk szerecsendió | |
7 dkg vaj | |
1 db tömlős sajt | |
25dkg gouda sajt | |
1 db tojás |
Sok cukrászdában találkozhatunk sajtolóval, de kevés olyan hely van, ahol igazán finom is. Általában túl vajas a krém, amit én nem igazán szeretek, így mióta van sütőformám, inkább elkészítem ezt is magam. Ezek a speciális fém formák egyszerű edényboltokban is beszerezhetőek és még csak nem is drágák. A későbbiekben pedig jól jöhet még a habroló készítéséhez is!
Bátran kísérletezhetünk a különböző sajtokkal, de szerintem a gouda finom intenzív ízével nagyon jól passzol ehhez a krémhez.
1
Elvégezve
|
Lereszeljük a sajtot, majd kb 5 dkg-t félre teszünk, ebbe mártjuk majd a megtöltött rolók végeit. |
2
Elvégezve
|
A tojássárgájákat kézi habverővel elkeverjük felváltva a liszttel és a tejjel, így nem lesz csomós. |
3
Elvégezve
|
Alacsony hőfokon elkezdjük melegíteni, közben folyamatosan keverjük. Amint besűrűsödik levesszük a tűzről, és belekeverjük a 20 dkg reszelt sajtot. |
4
Elvégezve
|
A kihűlt krémbe elektromos habverővel belekeverjük a felkockázott vajat és a tömlős sajt háromnegyedét (szerintem nem kell bele egy egész, hogy véletlenül se legyen túl lágy a krém). Egyenletesre dolgozzuk a krémet, majd félre tesszük. |
5
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük légkeverésen 180 fokra. |
6
Elvégezve
|
A leveles tésztát kihajtogatjuk és a hosszában felcsíkozzuk. A rövidebbik oldal mentén én kb 2 cm-ként megjelöltem a tésztát, így lett 12 db, 2 cm széles tésztacsíkom. |
7
Elvégezve
|
A formát nem szükséges beolajozni, a leveles tészta önmagában is elég vajas, zsíros, így könnyen le fog jönni a formáról. |
8
Elvégezve
|
Villával felverjük a tojást és megkenjük vele a tésztákat. |
9
Elvégezve
|
Még melegen lehúzzuk a megsült tésztákat a formáról és hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek. |
10
Elvégezve
|
A krémet legegyszerűbb ha habzsákba töltjük. |