Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
60 dkg liszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj
2 tojássárgája
2 csapott teáskanál
1 dl étolaj
1 dl fehérbor
8 dkg lenmag
8 dkg napraforgómag
8 dkg szezámmag

Sós-magvas kocka

  • 15 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

Kirándulások, nyaralások alkalmával mindig előkerül valakinél egy sós süti. Ez a recept is egy balatoni nyaralás során került hozzám, és azóta is az egyik kedven sós-receptem. A magokat variálhatjuk, vagy akár bővíthetjük is mondjuk aprított napraforgómaggal.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A lisztet kimérjük és elkeverjük a sütőporral és a sóval.

2
Elvégezve

A vajat belekockázzuk a lisztbe, majd elmorzsoljuk vele.

3
Elvégezve

A magokat beleöntjük a vajas lisztbe és ezzel is elkeverjük.

4
Elvégezve

Hozzáadjuk a tojássárgáját, étolajat és a bort és összegyúrjuk a tésztát.

5
Elvégezve

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (puha lesz a tészta, nem baj, ha töredezik a széle, a kezünkkel mindig tudunk igazítani rajta a nyújtás során).

6
Elvégezve

Végül tetszés szerinti kockákra vágjuk (a képen kb. 2*2 cm).

7
Elvégezve

Tepsire pakoljuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük (halványbarna, pirult színük lesz, ne süssük túl).

Előző
Rákóczi túrós muffin
Következő
Profiterol
Előző
Rákóczi túrós muffin
Következő
Profiterol