60 dkg liszt | |
1 csomag sütőpor | |
25 dkg vaj | |
2 tojássárgája | |
2 csapott teáskanál só | |
1 dl étolaj | |
1 dl fehérbor | |
8 dkg lenmag | |
8 dkg napraforgómag | |
8 dkg szezámmag |
Kirándulások, nyaralások alkalmával mindig előkerül valakinél egy sós süti. Ez a recept is egy balatoni nyaralás során került hozzám, és azóta is az egyik kedven sós-receptem. A magokat variálhatjuk, vagy akár bővíthetjük is mondjuk aprított napraforgómaggal.
1
Elvégezve
|
A lisztet kimérjük és elkeverjük a sütőporral és a sóval. |
2
Elvégezve
|
A vajat belekockázzuk a lisztbe, majd elmorzsoljuk vele. |
3
Elvégezve
|
A magokat beleöntjük a vajas lisztbe és ezzel is elkeverjük. |
4
Elvégezve
|
Hozzáadjuk a tojássárgáját, étolajat és a bort és összegyúrjuk a tésztát. |
5
Elvégezve
|
Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtjuk (puha lesz a tészta, nem baj, ha töredezik a széle, a kezünkkel mindig tudunk igazítani rajta a nyújtás során). |
6
Elvégezve
|
|
7
Elvégezve
|
Tepsire pakoljuk őket és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük (halványbarna, pirult színük lesz, ne süssük túl). |