A morzsás aljához |
|
75 g vaj | |
150 g finomliszt | |
50 g barna cukor | |
A sütőtökös sajtkrémhez |
|
125 g krémsajt | |
150 g kristálycukor | |
250 g sütőtökpüré | |
17 g finomliszt | |
2 g sütőpor | |
2 g fahéj | |
1 db tojás | |
1 db tojássárgája | |
A sajtrémhez |
|
60 g krémsajt | |
18 g kristálycukor | |
1 db tojássárgája | |
2 ml vanília kivonat |
A sütőtök tökéletesen beleillik az édes süteményekbe, így csempészhetünk egy kis egészség faktort is egy-egy édességbe… 🙂
Ebben az esetben egy alul roppanós réteg húzódik, amire jön a krémes sajtkrém/mascarpone és a sütőtökpüré keveréke. A sütőtököt érdemes előre megsütni, majd pürésíteni mert dobozba téve a hűtőben eláll legalább egy hétig.
Azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, amit tökből készíthetünk!
Készíthetitek tepsiben is – kockákra szeletelve -, ebben az esetben kb 20*20-as méret felel meg ennek a mennyiségnek. Egy kis tejszínhabbal tálalva ellenállhatatlan, de önmagában is szuper.
1
Elvégezve
|
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. |
2
Elvégezve
|
A morzsa elkészítéseA lisztet egy tálba tesszük, majd elmorzsoljuk benne a felkockázott hideg vajat. Belekeverjük a barna cukrot. |
3
Elvégezve
|
Az egészet a forma aljára öntjük és szépen belenyomkodjuk. Morzsalékos, száraz lesz, de nem kell megijedni, ropogós és jól szeletelhető lesz a végeredmény. |
4
Elvégezve
|
Az előmelegített sütőben kb 18 perc alatt megsütjük, addig, amíg a széle elkezd enyhén barnulni. |
5
Elvégezve
|
A sütőtökös sajtrém elkészítéseA sajtkrémet robotgéppel alacsony fokozaton keverjük, krémesítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és ezzel is elkeverjük. |
6
Elvégezve
|
Ezután jöhet bele a sütőtökpüré, ezzel is eldolgozzuk. |
7
Elvégezve
|
Végül ismét robotgéppel belekeverjük a tojást és a tojássárgáját. Félretesszük. |
8
Elvégezve
|
A sajtrém elkészítéseAz előzőekhez hasonlóan, a sajtrémet átkeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és végül a tojássárgáját. Alaposan elkeverjük az egészet. |
9
Elvégezve
|
ÖsszeállításA sütőtökös sajtkémet a langyos morzsára öntjük. |
10
Elvégezve
|
A 180 fokos sütőbe tesszük és kb 30 percig sütjük. A morzsás alja másnapra lesz tökéletes állagú. puhulni fog, de enyhén ropogós marad. |