Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

Kalkulátor:
Tészta
30 dkg liszt
10 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1 csomag sütőpor
1 db tojás
0,5 dl tej
Túrókrém
0,5 kg túró
450 g tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 dl étolaj
25 dkg kristálycukor
4 egész tojás

Túrós pite

  • 30 adag
  • Könnyű

Hozzávalók

  • Tészta

  • Túrókrém

Rengeteg féle változat létezik túrós pite néven, mindenkinek meg van a nagymamaféle „legjobb” recept meg aztán az is, amit már mi magunk fejlesztünk tovább, alakítunk kicsit át.

Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy felülmúlja mindet! Lehetne a neve krémtúrós pite is, mert a krém olyan, mint a bolti krémtúróké csak mégis sokkal jobb.

Még egy előnye, hogyha a tésztát összegyúrtuk, kinyújtottuk, már csak annyi dolgunk van, hogy a krém hozzávalóit egy tálba tegyük és összeturmixoljuk. Be a sütőbe és kész is!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

Tészta elkészítése 30*40 cm-es tepsihez

A liszttel elmorzsoljuk a vajat.

2
Elvégezve

Elkeverjük benne a kristálycukrot és a sütőport.

3
Elvégezve

Végül hozzáadva a tejet és a tojást is, sima tésztává gyúrjuk.

4
Elvégezve

Egy nagyobb tepsit (30*40 cm) kibélelünk sütőpapírral.

5
Elvégezve

A tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, úgy, hogy kb. 0,5 cm-es pereme legyen, majd beletesszük.

6
Elvégezve

Túrókrém elkészítése

Egy magas falú tálba mérjük a hozzávalókat és egy botmixerrel teljesen simára keverjük.

7
Elvégezve

Összeállítás

A tésztára öntjük a túrókrémet majd betesszük a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe.

8
Elvégezve

Addig sütjük, amíg a széle halványan barnulni nem kezd. Ne süssük tovább, így lesz finom krémes. A közepe még rezgős lesz, de ahogy hűl úgy fog fokozatosan megdermedni.

Előző
Citromos kanalazós
Következő
Barackos lepény
Előző
Citromos kanalazós
Következő
Barackos lepény