Tészta |
|
30 dkg liszt | |
10 dkg vaj | |
15 dkg kristálycukor | |
1 csomag sütőpor | |
1 db tojás | |
0,5 dl tej | |
Túrókrém |
|
0,5 kg túró | |
450 g tejföl | |
1 csomag vaníliás cukor | |
1 csomag vaníliás pudingpor | |
1 dl étolaj | |
25 dkg kristálycukor | |
4 egész tojás |
Rengeteg féle változat létezik túrós pite néven, mindenkinek meg van a nagymamaféle „legjobb” recept meg aztán az is, amit már mi magunk fejlesztünk tovább, alakítunk kicsit át.
Ebben a sütiben az a nagyszerű, hogy felülmúlja mindet! Lehetne a neve krémtúrós pite is, mert a krém olyan, mint a bolti krémtúróké csak mégis sokkal jobb.
Még egy előnye, hogyha a tésztát összegyúrtuk, kinyújtottuk, már csak annyi dolgunk van, hogy a krém hozzávalóit egy tálba tegyük és összeturmixoljuk. Be a sütőbe és kész is!
1
Elvégezve
|
Tészta elkészítése 30*40 cm-es tepsihezA liszttel elmorzsoljuk a vajat. |
2
Elvégezve
|
Elkeverjük benne a kristálycukrot és a sütőport. |
3
Elvégezve
|
Végül hozzáadva a tejet és a tojást is, sima tésztává gyúrjuk. |
4
Elvégezve
|
Egy nagyobb tepsit (30*40 cm) kibélelünk sütőpapírral. |
5
Elvégezve
|
A tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, úgy, hogy kb. 0,5 cm-es pereme legyen, majd beletesszük. |
6
Elvégezve
|
Túrókrém elkészítéseEgy magas falú tálba mérjük a hozzávalókat és egy botmixerrel teljesen simára keverjük. |
7
Elvégezve
|
ÖsszeállításA tésztára öntjük a túrókrémet majd betesszük a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe. |
8
Elvégezve
|
Addig sütjük, amíg a széle halványan barnulni nem kezd. Ne süssük tovább, így lesz finom krémes. A közepe még rezgős lesz, de ahogy hűl úgy fog fokozatosan megdermedni. |