Hozzávalók
-
50 dkg túrózsíros
-
50 dkg vaj
-
50 dkg finomliszt
-
kb 3 teáskanál só
Ez a pogácsa tökéletes kísérője egy borozós estének, a túró és a vaj együttese teszi igazán ütőssé. Másnap is finom és puha, sőt dobozban eláll napokig csak győzzük elrejteni!
Hagyományos, kis méretű pogácsa szaggatóval készítve kb 40 db pogink lesz. Mi most rendhagyó módon kisebb darabokra vágtuk, így megspóroltuk a maradék újragyúrását és nyújtását.
Lépésről lépésre
1
Elvégezve
|
A lisztet egy nagyobb tálba mérjük és hozzáadjuk a sót. |
2
Elvégezve
|
A hideg vajat a lisztbe kockázzuk és elmorzsoljuk. (Kitartás, ez egy igazán kézerősítő feladat lesz.) |
3
Elvégezve
|
A túrót villával áttörjük - ha nem rögös, akkor nem szükséges -, végül hozzáadjuk a lisztes vajhoz. |
4
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. |
5
Elvégezve
|
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat és mehet is a sütőbe. 10 perc után vegyük le a hőfokot 180 fokra. |