Túrós-vajas pogácsa

Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

50 dkg túró zsíros
50 dkg vaj
50 dkg finomliszt
kb 3 teáskanál

Túrós-vajas pogácsa

  • Könnyű

Hozzávalók

Ez a pogácsa tökéletes kísérője egy borozós estének, a túró és a vaj együttese teszi igazán ütőssé. Másnap is finom és puha, sőt dobozban eláll napokig csak győzzük elrejteni!

Hagyományos, kis méretű pogácsa szaggatóval készítve kb 40 db pogink lesz. Mi most rendhagyó módon kisebb darabokra vágtuk, így megspóroltuk a maradék újragyúrását és nyújtását.

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A lisztet egy nagyobb tálba mérjük és hozzáadjuk a sót.

2
Elvégezve

A hideg vajat a lisztbe kockázzuk és elmorzsoljuk. (Kitartás, ez egy igazán kézerősítő feladat lesz.)

3
Elvégezve

A túrót villával áttörjük - ha nem rögös, akkor nem szükséges -, végül hozzáadjuk a lisztes vajhoz.
Az egészet összegyúrjuk és fóliába csavarva hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de akár egy éjszakát is pihenhet.

4
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 1.5-2 ujjnyi vastagra és kiszaggatjuk.

5
Elvégezve

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a pogácsákat és mehet is a sütőbe. 10 perc után vegyük le a hőfokot 180 fokra.
Addig sütjük, amíg szép barnás-pirosak lesznek.

Előző
Empire cookies – az ünnepi omlós keksz
Következő
Krémes pekándiós piték
Előző
Empire cookies – az ünnepi omlós keksz
Következő
Krémes pekándiós piték