8 dkg zabpehely | |
16 dkg finomliszt | |
1 kk fahéj | |
16 dkg barna cukor | |
1 mk szódabikarbóna | |
1 csipet só | |
15 dkg vaj | |
1 db alma | |
1 csipet gyömbér | |
1 ek méz |
Régi, jól bevált zabkeksz recept. Dobozban sokáig eláll – már ha esélyt kap rá -, így előre is megsüthetjük, mert nem fog kiszáradni. Nálunk gyakran készül, a maga egyszerűségével nem igazán lehet neki ellenállni.
Tehetünk bele csokit vagy apróra vágott magvakat, aszalt gyümölcsöt, nem lehet elrontani!
1
Elvégezve
|
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd két tepsit kibélelünk sütőpapírral. |
2
Elvégezve
|
A száraz hozzávalókat összekeverjük. |
3
Elvégezve
|
A reszelt almát 1 evőkanál vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a többi vajat és a mézet. Jól elkeverjük. |
4
Elvégezve
|
A párolt almát hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ha túl sűrűnek találjuk, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatjuk. |
5
Elvégezve
|
Diónyi gombócokat halmozunk a tepsire, majd egy kanállal enyhén ellapítjuk őket. |
6
Elvégezve
|
|