Oszd meg a saját közösségi oldaladon:

Másold és oszd meg ezt az URL-t

Hozzávalók

8 dkg zabpehely
16 dkg finomliszt
1 kk fahéj
16 dkg barna cukor
1 mk szódabikarbóna
1 csipet
15 dkg vaj
1 db alma
1 csipet gyömbér
1 ek méz

Zabkeksz

  • Könnyű

Hozzávalók

Régi, jól bevált zabkeksz recept. Dobozban sokáig eláll – már ha esélyt kap rá -, így előre is megsüthetjük, mert nem fog kiszáradni. Nálunk gyakran készül, a maga egyszerűségével nem igazán lehet neki ellenállni.

Tehetünk bele csokit vagy apróra vágott magvakat, aszalt gyümölcsöt, nem lehet elrontani!

Lépésről lépésre

1
Elvégezve

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd két tepsit kibélelünk sütőpapírral.

2
Elvégezve

A száraz hozzávalókat összekeverjük.

3
Elvégezve

A reszelt almát 1 evőkanál vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a többi vajat és a mézet. Jól elkeverjük.

4
Elvégezve

A párolt almát hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ha túl sűrűnek találjuk, 1-2 evőkanál tejjel lazíthatjuk.

5
Elvégezve

Diónyi gombócokat halmozunk a tepsire, majd egy kanállal enyhén ellapítjuk őket.
12-14 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve még puhák lesznek, hagyjuk a tepsin hűlni a kekszeket kb 15 percig.

6
Elvégezve
Előző
Almás galette – francia pite
Következő
Medvehagymás tekercs
Előző
Almás galette – francia pite
Következő
Medvehagymás tekercs